Kirjaudu verkko-osoitteen kautta AC-palvelimelle:
Log in Guest ,
oma nimi

Jukka Niinimäen AC huone:
https://connect.funet.fi/hamkniinimaki
Soita Jukalle jos et pääse kirjautumaan GSM: 0408494390

Tauno Tertsunen AC huone:
https://connect.funet.fi/hamk-tertsunen

Reaaliaikaisia välineita ohje

Adobe Connect (AC) -pikaohje Lisää Webex, AC, Skype ohjeita ja testiaikoja (media-assistentti Mikko Kekki)

Adobe Connect on nettipohjainen videoneuvottelujärjestelmä. AC:n avulla voidaa olla reaaliaikaisessa kuvaruutu, ääni ja videoyhteydessä useilta eri päätteiltä yhtäaikaa. Ääni- ja videoyhteyksien toimivuus (puhelinneuvottelu tai videoneuvottelu edellyttävät, että sinulla on käytössäsi toimivat kuuloke-mikrofoni headset, jotta äänet eivät lähtisi kiertämään / aiheuttaisi häiritesevää kaikuefektiä yhteyden aikana. Ohessa pikaohjeita kirjautuessasi Adobe Connect online-tapaamisiin.
Verkko-osoite
Kirjaudu verkko-osoitteen kautta AC-palvelimelle:
Kirjautuminen sisään
Valitse kirjautumisruudulta valinta: Enter as as a Guest ja kirjaudu omalla nimelläsi (jotta osallistujat tunnistavat kuka olet eli älä käytä nimilyhennettä)
Sovelluksen käynnistyminen
Hostin eli verkkoistunnon ohjaajan (isännän) asetusten mukaan pääset kirjautumaan joko suoraan AC-istuntotyötilaan tai sitten joudut lähettämään kirjautumispyynnön istunnon isännälle.
Asenna flash - laajennus.
Ohjelma voi sisään kirjautumisen jälkeen pyytää asentamaan selaimen flash-laajennuksen toimintaan mikrofonin, kameran tai työpöydän jakoa varten . Hyväksy. (adobe flash player settings install tai allow flash).
Huom. Jos ohjelma ei päästä lainkaan sisälle, päivitä selaimen flash-player. http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html (Get latest version)
Äänilaitteiden testaus
Tee ohjelman oma äänitesti. Valitse valikosta ylälaidan valikosta Meeting -> Manage my settings -> Audio Setup Wizard ja testaa sekä kuulokeäänen voimakkuus että mikrofonin nauhoitusvoimakkuus. Käynnistä tarvittaessasi päätteesi alalaidan pikavalikosta Volume-säädin ja säädä sekä Master Volume että mikrofoniäänen voimakkuus. Huom. Paina mikrofonikuvaketta (tai aseta se jatkuvasti päälle) kun puhut.

Ohjeita AC:n flash-päivityksen, äänitestiin ja ohjelman mikrofonin käyttöön löytyy HAMK:n AC ohjeet https://wiki.hamk.fi/display/elearning/Adobe+Connect Helsingin yliopiston www-sivuilta: http://www.avoin.helsinki.fi/acp_ohjeet/kaiutinasetukset.asp
Perustoiminnot
  • Chat-ikkuna, normaali tekstipohjainen viestitysikkuna
  • Osallistujat-ikkunassa näet kaikki online-tilassa olevat käyttäjät
  • Raise Hand -kuvakkeesta (vasemmassa alalaidassa) voit "viitata" kokouksen isännälle (esim pyytäessäsi puheenvuoroa tai mikrofonia käyttäöösi)
  • Jos istunnon Host on jakanut sinulle mikrofonin, niin voit puhua kaikille sen kautta painamalla Talk-painiketta. Jos mikrofonisi toimii tai sen lähettämän äänen taso on riittävän korkea muuttuu mikrofonin kuvake ääniaaltoja lähettäväksi kaiuttimeksi.
  • Istunnon aikana Host voi jakaa sinulle esitysoikeudet (Presenter), jolloin voit toimia "opettajana" ja välittää kaikille oman päätteesi kautta toiminnolla: What do you want to share? - My computer screen (jakaa oman päättesi kuvaruudun kokonaisuudessaan eli teitpä mitä tahansa omalla koneellasi, niin kaikki muut näkevät sen) - Documents (jonkin laatimasi dokumentin, esim. Word, PowerPoint,...) - Whiteboards (valkotaulun, jonne osallistujat voivat kirjoitella yhtäaikaa) -> valitse jokin edellä mainituista ja tämän jälkeen "jakosi" näkyy kaikille (voit vaihtaa "jakoasi" jakoikkunan alalaidan Share-painikkeesta ja lopettaa jaon Stop Saring-painikkeesta
Poistuminen istunnosta
Valitse valikosta: Meeting - Exit Connect